994791.jpg
KATKARAPU-MUNAKAKKU(löytyy PIRKAN sivuilta)

(n. 16 annosta)

Pohja:
200g Pirkka-täysjyväviipaleita
75g Voita

Täyte:
1ps(350g) Pirkka-pieniä katkarapuja
2 Kovaksi keitettyä kananmunaa
6 Liivatelehteä
50g Hienonnettua ruohosipulia
3/4dl Tuoretta tilliä hienonnettuna
1rs(200g) Maustamatonta tuorejuustoa
n.75g Mätitahnaa
1 prk(200g) Kermaviiliä
1 tlk (2dl) Vispikermaa
1/4tl Mustapippuri rouhetta(itse laitoin
sitruunapippuria)
2rkl Sitruunan mehua

Päälle:
4 Keitettyä kananmunaa
n.150g Katkarapuja(nämä katkaravut sisältyvät tuohon
täytteen 350g:n pussiin,ei tarvitse ostaa kahta satsia siis)


Ohje:

* Jos mahdollista,jätä katkaravut sulamaan jo edellisenä päivänä
jääkaappiin,mutta kerkeävät kyllä sulaa samanakin päivänä.
* Keitä kaikki kuusi kananmunaa kerralla ja laita liivatteet runsaasee
kylmään veteen.
* Hienonna täysjyväviipaleet hienoksi muruksi(teholeikkurissa tms.) ja
laita kulhoon
* Sulata voi kattilassa ja lisää se hieman jäähtyneenä leivän murujen
sekaan,sekoita hyvin.
* Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan(24cm halk.) pohjan kokoinen
pala ja aseta paperi vuokaan.Painele leipä-voi seos tasaisesti vuoan
pohjalle,laita jääkaappiin jäähtymään.

* Siivilöi katkaravut suolavedestä ja laita kuivumaan talouspaperin
päälle.Valitse katkaravuista vajaa puolet koristeeksi, ja hienonna
loput veitsellä.
* Hienonna tilli, ruohosipuli ja kaksi kananmunaa täytettä varten.
* Sekoita ensin juusto ja mätitahna kulhossa sekaisin.Lisää sitten
kermaviili,hienonnetut katkaravut,tilli,ruohosipuli ja kananmunat ja
sekoita tasaiseksi.
* Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele seokseen.Mausta pippurilla.

* Kuumenna sitruuna mehu ja liota siihen kuivaksi puristellut
liivatelehdet(älä keitä)
* Kun seos on jäähtynyt melko paksuksi, kaada se varovastoi
täytteeseen ja sekoita hyvin.
* Kaada täyte vuokaan leipäkerroksen päälle,vuoraa kelmulla ja laita
yöksi hyytymään jääkaappiin.

* Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoan reunoilta.Koristele
kananmunilla,tillillä ja sitruunan lohkoilla.