996466.jpg

Omenainen hyydykekakku, sisältää myös mukavan maistuvasti kanelia!

Sain ahaa elämyksen ja mieleni teki kovasti  jotain hieman kirpsakkaa,joten tämmösen väänsin!!!

Pohja:

175g   Pirkan kaurakeksejä

n.50g   voita

Täyte:

1 prk(2,5dl)   Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 prk(200g)    Sunnuntain-vanilja tuorejuustoa

n.3dl              Uuniomena jogurttia

1 prk             Semperin omenasosetta

6                   Liivatelehteä

n.2 rkl           Omena mehua

Kiille:

n.3dl            Omppu mehua(valmista)

1 prk           Semperin omenasosetta

3                 Liivatelehteä (enemmän olisi saanut olla,parempi ehkä 5kpl)

1                 Omena raastettuna

 

Ohje:

Laitoin liivatteet likoamaan runsaaseen veteen.

Sulatin kattilassa voin ja ajoin teholeikkurilla keksit ihan pieneksi silpuksi,jotka laiton sulan voin sekaan.Nostin kovettumaan jääkaappiin.

Vatkasin vanilja kastikkeen oikein hyväksi ja paksuksi vaahdoksi.Sekoitin tuorejuuston, jogurtin, ja omenasoseen eri kulhossa oikein kunnolla sauva sekottimella,kun ei meinannu mennä muuten tasaiseksi mössöksi.

Yhdistin "mössön" vaahtoon varovasti nostellen.

Sulatin liivatelehdet kuumassa omena mehussa ja lisäsin kokoajan sekoittaen "mössöön"

Täyte valmis!Ei kun vuokaan keksi pohjan päälle ja odottelemaan hyytymistä muutamaksi tunniksi.

Kiille meni aikas lailla ryssimisen puoleen...noita kakkuja kun ei usein tee,niin aika kuultaa muistot ja sitten tulee tehtyä tyypillisesti samat virheet...noh,ei haittaa...lopputulos ratkaisee:o

Olin laittanut nuo kiilteen kolme liivatelehteä jo samaan aikaan muiden lehtien kanssa likoamaan,joten se homma jo hoidettu:o)

Raastoin omenan ja pyörittelin raastetta hieman sitruuna mehussa,ettei vaan tummuisi.Levittelin  raasteen hyytyneen täytteen päälle varovasti,ettei pinta menisi yhtään rikki...(noh,menihän se vähän)

Kuumensin koko 3dl omenamehua omenasoseen kanssa kattilassa ja lisäsin liivatteet liukenemaan.

Tässä kohtaa jos olisin ollut fiksu,en olisi kuumentanut koko neste määrää,koska jäähdyttely kun kestää jonnii aikaa.Eli seuraavan kerran kuumennan vain n.1dl verran ja lisään lopun mehun myöhemmin.

Onneksi olin laittanut raasteen täytteeen pinnalle,koska joskus aikaisemmin minulle on käynyt ohrasesti kaadettaessa tuota kiillettä kakun päälle:pinnan ollessa hieman rikki,pääsee täyte ns. kuohahtamaaan kiilteen sekaan...Näinhän minulle tässäkin koitoksessa kävi. Onni onnettomuudessa,että se omena raaste oli siinä,muuten olis näyttänyt jokseenkin etovalta.

Sain kuitenkin kaadettua lusikan avulla kiilteen hienosti vuokaan täytteen päälle.

Kakku oli aivan taivaallista...makua olisi toki voinut olla enempi,mutta minun makuun oli juuri sopivan neutraali ja joulumainen...Pinnalle olin muuten ripotellut kanelia,joka maistuikin kivasti.Kannattaa kokeilla jos ei halua kamalan äkkimakeaa,vaan jotain suussa sulavaa kahvin kanssa!!