994788.jpg
Elikkäs...Kakun alin kerros ihan tavallinen neljän munan sokerikakku pohja.Päällimmäinen kakku myös ihan tuikitavallinen kahden munan sokerikakku(tähän jouduin käyttämään perinteistä "kaikkia saman verran"-ohjetta),vuokana oli sellainen pieni iloleipurin vuoka,aikas söötti!

Bongasin jonkun kakkujen tekijän blogista hyvältä kuulostavan vadelmarahka ohjeen,ja ajattelin kokeilla sitä.

Mutta kuinka ollakaan,unohdin ostaa kaupasta vadelmia,joten koko rahka meni uudella versiolla.

Täyte:

6 liivatelehteä

runsaasti vettä

tilkka vadelma mehua

2,5dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

0,5dl sokeria

1 prk Sunnuntai-kuningatar tuorejuustoa

1 prk maitorahkaa

n.400g itse pakastettuja ja sokeroituja mansikoita lohkottuna

hillona käytin itse soseutettuja masikoita muutaman ruokalusikallisen verran kakun väleissä

(jos kaupan pakaste mansikoita,suosittelen lisäämään sokeria valmiiseen täytteeseen .0,5-1dl verran)

Kakun päällysteeseen:

n.3 prk (á 2,5dl tölkki) Flora vispikermaa

Sinistä elintarvike väriä

Ohje:

* Laitoin liivatteet likoamaan runsaaseen veteen

* Sekoitin tuorejuuston ja maitorahkan notkeaksi kulhossa

* Vatkasin kerman,johon olin laittanut tuon 0,5dl sokeria ja sekoitin vaahdon varovasti juuston ja maitorahkan sekaan

* Lopuksi lisäsin täytteeseen vielä aavistuksen jäiset mansikat.

* Kuumensin mehun ja liotin sinne puristellut liivatteet.Annoin jäähtyä ja lorotin hyvin sekoittaen täytteeseen.

Kostutin kakkua pilli mehulla ja laitoin jokaiseen leikkuu pintaan tuota mansikka sosetta,sitten vaan täytteet väliin ja kakku oli kasassa.

Täytettä jää aika lailla yli,mutta hyvää sellaisenaan,tai sitten kannattaa laittaa vaikka laseihin ja syödä täysin hyytyneenä.

Koristelu:
Vatkasin ensin n.1,5dl pelkkää valkoista,jota valelin koko kakun päälle.

Loput kermat vatkasin johon sitten vaahto vaiheessa laitoin aika runsaasti sinistä väriä.Pursotin reunat ja laitoin koristeeksi muutaman hopea helmen ja kaupan ruusuja.

Hyvää oli!!